Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι που θα σε ενθουσιάσει, γιατί είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά. Χρησιμοποιώντας φύλλα λαβάς αντί για παραδοσιακό φύλλο, μειώνουμε τον χρόνο προετοιμασίας στο ελάχιστο, χωρίς να χάνουμε τίποτα από τη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μια τραγανή, χρυσαφένια τυρόπιτα με πλούσια γέμιση, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα απολαυστικό σνακ.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυρόπιτα στο Τηγάνι με φύλλα λαβάς!
Φτιάξτε την πιο νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας φύλλα λαβάς! Μια εύκολη συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ ή γεύμα. Απολαύστε την τραγανή κρούστα και την πλούσια γέμιση από φέτα και τυρί φέτα.
Ingredients
Για μια πίτα, θα χρειαστείς:
- 3-4 πίτες λαβάς
- 100 ml γάλα
- 2 αυγά
- 150 γρ. τυρί κίτρινο
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 ml φυτικό λάδι
- Αλάτι κατά βούληση
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι.
1. Σε ένα μπολ, χτυπάω καλά τα αυγά, το γάλα, το φυτικό λάδι και το αλάτι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το κιτρινο τυρι με την φέτα ή το ανθότυρο.
3. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτω μια ποσότητα από το βούτυρο. όταν λιώσει, το απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να προεξερχεί.
4. Τοποθετώ ένα φύλλο λαβάς στον πάτο του τηγανιού, και ρίχνω 2-3 κουταλιές υγρό μείγμα. .
5. Παίρνω ένα δεύτερο φύλλο λαβάς, το σπάω και το τοποθετώ πάνω από το άλλο, περιχύνω με λίγο από το υγρό μείγμα, πασπαλίζω με τυρί και και 2 κομματακια βούτυρο.
6. Συνεχίζω τη διαδικασία με άλλο φύλλο πάλι μείγμα-τυριά και βούτυρο.
7. Στο τέλος, βάζω το τελευταίο φύλλο βάζω μόνο υγρό μείγμα και σκεπάζω με ενα τελευταίο φύλο. Σκεπαζω το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
8. Γυρίζω προσεκτικά την πίτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή και το γυρν΄άω και από την άλλη πλευρά
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Επιλογή τυριών: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε τυριά σου αρέσουν, όπως κασέρι ή γραβιέρα.
- Η τέλεια γέμιση: Ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα σου, μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα του αλατιού.
- Το μυστικό του τηγανιού: Φρόντισε το τηγάνι να είναι αντικολλητικό για να μην κολλήσει η πίτα και να γυρίζει εύκολα.










