Τάρτα με μπροκολο και χωρίς Φύλλο

Συστατικά

5 αυγά
220 gr κατεψυγμένο μπρόκολο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
220 gr μπέικον (ή ζαμπόν) ψιλοκομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί Cheddar ή τυρί γραβιέρα
2/3 φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αλλαντικά (μπέικον ή ζαμπόν) μαζί σε λίγο λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να τα κρεμμύδια είναι διαφανή και τα αλλαντικά έχουν παρει χρώμα.
Προσθέστε το μπρόκολο.


Ανακατέψτε τα συστατικά και μαγειρέψτε τα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και το υγρό στο τηγάνι να εξατμιστεί.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας.
Αφαιρέστε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και το μπέικον από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα πυρέξ.
Αφήστε το μπρόκολο και το μπέϊκον να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά μαζί.
Προσθέστε το γιαούρτι στο μείγμα και το τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε τα αυγά με το τυρί και το γιαούρτι πάνω από τα λαχανικά.


Ψήστε το για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να είναι ελαφρά καφέ απ’έξω και μαγειρεμένο μέσα.
Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στη μέση και ελέγξτε αν έχει γίνει. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει καθαρή.

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΟταν η καρυδόπιτα έγινε “γκουρμέ”
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμα λοιπόν….