Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Οι Πανσέτες Κρασάτες είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που φτιάχνω στο τηγάνι, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο αλλά και πολύ χορταστικό! Με το κρασί να τους δίνει μια απίθανη γεύση και το κρέας να μένει ζουμερό, αυτές οι Πανσέτες Κρασάτες γίνονται πραγματικά πεντανόστιμες.

Πανσέτες Κρασάτες

Πιάτο με χρυσαφένιες, ζουμερές Πανσέτες Κρασάτες, με ελαφρά καμένη επιφάνεια.

Φτιάξτε τις πιο πεντανόστιμες Πανσέτες Κρασάτες! Μια απλή και γρήγορη συνταγή για ζουμερές πανσέτες τηγανητές με κρασί που θα λατρέψετε.

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Για να ετοιμάσουμε αυτές τις πεντανόστιμες πανσέτες κρασάτες, θα χρειαστούμε τα εξής

  • Πανσέτες (χοιρινές): όσες θέλετε (εγώ τις έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μεγάλες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί (περίπου 150-200 ml)

Instructions

Πάμε τώρα βήμα-βήμα να ετοιμάσουμε αυτές τις ζουμερές Πανσέτες Κρασάτες:

Πήρα πανσέτες από το κρεοπωλείο, τις έπλυνα και τις έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μεγάλες. Τους έβαλα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινη γλυκιά πάπρικα. Τις τηγάνισα σε ελαιόλαδο, και όταν ήταν ψημένες τους πρόσθεσα 1 ποτήρι άσπρο κρασί. ΈΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ.

Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Notes

Για να γίνουν οι Πανσέτες Κρασάτες σας ακόμα πιο ζουμερές και νόστιμες, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Κρέας: Επιλέξτε πανσέτες με λίγο λιπάκι, καθώς αυτό βοηθάει να παραμείνουν ζουμερές κατά το τηγάνισμα.

Μπαχαρικά: Μη φοβηθείτε να βάλετε αρκετή ρίγανη και πάπρικα! Δίνουν πολύ ωραίο άρωμα και χρώμα στο κρέας.

Τηγάνισμα: Τηγανίστε τις πανσέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα εσωτερικά.

Κρασί: Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί καλά, για να δέσει η σάλτσα και να αφήσει όλο το άρωμά του στο κρέας. Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό λαχανικών ή κότας.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή