Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Οι Πανσέτες Κρασάτες είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που φτιάχνω στο τηγάνι, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο αλλά και πολύ χορταστικό! Με το κρασί να τους δίνει μια απίθανη γεύση και το κρέας να μένει ζουμερό, αυτές οι Πανσέτες Κρασάτες γίνονται πραγματικά πεντανόστιμες.
Πανσέτες Κρασάτες

Φτιάξτε τις πιο πεντανόστιμες Πανσέτες Κρασάτες! Μια απλή και γρήγορη συνταγή για ζουμερές πανσέτες τηγανητές με κρασί που θα λατρέψετε.
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτές τις πεντανόστιμες πανσέτες κρασάτες, θα χρειαστούμε τα εξής
- Πανσέτες (χοιρινές): όσες θέλετε (εγώ τις έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μεγάλες)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί (περίπου 150-200 ml)
Instructions
Πάμε τώρα βήμα-βήμα να ετοιμάσουμε αυτές τις ζουμερές Πανσέτες Κρασάτες:
Πήρα πανσέτες από το κρεοπωλείο, τις έπλυνα και τις έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μεγάλες. Τους έβαλα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινη γλυκιά πάπρικα. Τις τηγάνισα σε ελαιόλαδο, και όταν ήταν ψημένες τους πρόσθεσα 1 ποτήρι άσπρο κρασί. ΈΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ.
Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi
Notes
Για να γίνουν οι Πανσέτες Κρασάτες σας ακόμα πιο ζουμερές και νόστιμες, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Κρέας: Επιλέξτε πανσέτες με λίγο λιπάκι, καθώς αυτό βοηθάει να παραμείνουν ζουμερές κατά το τηγάνισμα.
Μπαχαρικά: Μη φοβηθείτε να βάλετε αρκετή ρίγανη και πάπρικα! Δίνουν πολύ ωραίο άρωμα και χρώμα στο κρέας.
Τηγάνισμα: Τηγανίστε τις πανσέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα εσωτερικά.
Κρασί: Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί καλά, για να δέσει η σάλτσα και να αφήσει όλο το άρωμά του στο κρέας. Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό λαχανικών ή κότας.