Συστατικά

6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές καθαριστεί εσωτερικά και χοντροκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένη ελληνική φέτα
1 φλιτζάνι ανάμεικτο ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανης και θυμάρι
3 – 5 κουταλιές σούπας φρυγανιά
1 αυγό λευκό ελαφρώς χτυπημένο
Αλάτι και χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδας 
750 γρ. Χοιρινό φιλέτο, ισως θα χρειαστείτε 2
2-3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ελληνική ρίγανη και αποξηραμένο δεντρολίβανο

Οδηγίες
Ζεστάνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε το σκόρδο. Ρίξτε το κρασί και όταν βράσει, αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ανακατέψτε
τη τριμμένη φέτα, τα βότανα, την φρυγανιά, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Κόψτε το λίπος από το χοιρινό φιλέτο. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κάντε μια διαμήκης κοπή στο κέντρο κάθε φιλέτου, κόβοντας, αλλά όχι διαμπερες μέχρι την άλλη πλευρά.

 


Απλώστε και τα δύο κομμάτια κρέατος σε μία επίπεδη επιφάνεια.
Τοποθετήστε το πρώτο κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος και χτυπήστε ελαφρώς με κάτι επιπεδο βαρύ να σχηματιστεί ένα ορθογωνιο 33Χ20 cm. Επαναλάβετε με το δεύτερο φιλέτο.

Απλώστε ομοιόμορφα τη μουστάρδα πάνω από το φιλέτο. Βάλτε το μίγμα του πιπέρι-φέτας ομοιόμορφα πάνω από το χοιρινό. Τυλίξτε το χοιρινό αρχίζοντας από την στενή μεριά.
Δέστε το κρέας με σχοινί, πρώτα στο κέντρο, στη συνέχεια σε διαστήματα 2,5 εκ. Τοποθετήστε το κρέας στο ταψί και βουρτσίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από το κρέας.
Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και πιπέρι και τρίψτε με ξηρή ρίγανη και δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε φούρνο 180 C για 50 έως 60 λεπτά ή έως ότου το κρέας είναι τρυφερό  και οι χυμοί τρέχουν καθαρά.


Μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα κόψτε τα σχοινια και κρατήστε το ζεστό μέχρι να σερβίρετε
Σερβίρετε με τις ελληνικές ψητές πατάτες.

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα Σκεπαστή
Επόμενο άρθροΤο πιο ζουμερό ΚΕΙΚ σοκολάτας…σκέτη απόλαυση