Παντεσπάνι με ινδοκάρυδο

Ένα ελαφρύ παντεσπάνι καρύδας, περιχυμένο με σιρόπι λεμονιού. Άλλο ένα κλασικό και άλλο το αγαπημένο της οικογένειας!

Υλικά

• 5 αυγά
• 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
• 1 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
• 1/5 φλιτζάνι κονιάκ
• 1 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
• 1/2 φλιτζάνι γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 1/2 φλιτζάνι νερό
• ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
• Ο χυμός είναι μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, σιγοβράστε για 5 λεπτά και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
2. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, περίπου 23cm x 32cm.
3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αφήνω στην άκρη.

4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και κρεμώδη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ χτυπάμε, το κονιάκ και μετά το μείγμα καρύδας.
6. Διπλώνουμε προσεκτικά το αλεύρι μέσα από το κουρκούτι λίγο λίγο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

7. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
8. Ρίξτε αμέσως το σιρόπι πάνω από το κέικ και διακοσμήστε με περισσότερη αποξηραμένη καρύδα. Αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

For more delicious recipes follow melpomeni on instagram

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με χόρτα…η πίτα που τα συνδιάζει όλα
Επόμενο άρθροΡολάκια Πίτσας…καλύτερα και από πίτσα δοκιμάστε τα