Παντεσπάνι σοκολάτας με κρέμα πορτοκάλι

Υλικά

αλεύρι – 300 γραμμάρια
ζάχαρη – 150 γραμμάρια
νερό – 300 ml (100 ml για βραστό νερό)
άοσμο λάδι – 90 ml.
κακάο – 40 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού.
κανέλα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – μια πρέζα

Κρέμα πορτοκάλι
χυμός πορτοκαλιού με πολτό – 400 ml.
ζάχαρη – 50 γραμμάρια.
μαύρη πικρή σοκολάτα – 100 γραμμάρια.
Ζελατίνη 10 γραμμάρια (μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας άμυλο)

Γέμιση κέικ
μαύρη σοκολάτα – 100 γραμμάρια, νερό – 50 ml.

Πως να το φτιάξω:

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη – ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό, άοσμο λάδι – ανακατεύουμε όλα, προσθέτουμε
βραστό νερό – ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα 24 εκ., ρίχνουμε τη ζύμη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ρίξτε την ζελατινη σε κατσαρολάκι για την προετοιμασία της κρέμας, προσθέστε ζάχαρη, ρίξτε το χυμό σε μικρές μερίδες, μαγειρέψτε σε χαμηλή
θερμοκρασία για 2-3 λεπτά, προσθέστε το σοκολάτα στη ζεστή μάζα, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα, χτυπήστε με ένα μπλέντερ. Σκεπάζουμε την κρέμα
με μια μεμβράνη σε επαφή με την κρέμα για να μην κανει κρουστα, κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το παντεσπανι σε 2 ίσα μέρη.
Τετραγωνιζουμε το παντεσπάνι και ριχνουμε στο μπλεντερ τα περισευματα να κάνουμε ψίχα.
Δεν είναι απαραίτητο να μουλιάζουμε τα παντεσπάνια, γιατί είναι αρκετά υγρά.
Παίρνουμε το πρώτο παντεσπανι και το αλείφουμε με κρέμα, μετά αλείφουμε το δεύτερο παντερπανι , αλείφουμε το πάνω μέρος του κέικ με μια λεπτή στρώση κρέμας
και αλείφουμε και τα πλαϊνά με κρέμα.
Πασπαλίζουμε με ψίχουλα στα πλαϊνά του κέικ.

Επάλειψη για το κέικ:
Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων βρασμένο νερό και τη μαύρη σοκολάτα και λιώνουμε.
Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης και αφήστε το για τη διακόσμηση του κέικ.
Γεμίζουμε το κέικ με γέμιση σοκολάτας, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από αυτό, διακοσμήστε το κέικ από πάνω.
Νόστιμο 😋😋😋
Να το απολαύσετε και να το πετύχετε

ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΜωσαϊκό Μπισκότου με Πραλίνα 3 υλικά
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια μαγιάς (ή ψωμάκια)