Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Στράτου Πέτρου

Μια υπεροχη συνταγη για φανουροπιτα που θα λατρεψετε αρωματικη πεντανοστιμη περιμενω να την φτιαξετε και σιγουρα θα ενθουσιαστειτε.

Υλικά

1 κούπα Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα Ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα
1 1/2κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα Χίου τριμμένη
2 βανίλιες
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
1 κούπα χυμό Πορτοκαλιού
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι και Πορτοκάλι
1/2 κούπα Κονιάκ
500 γρ αλεύρι που φουσκώσει μόνο του
11/2 κουτ γλυκού Μπεικιν παουντερ

Προαιρετικά
1 κούπα Σταφίδες
1 κούπα Καρύδι χοντροκομμένο
Σουσάμι για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας ενα μπολ το λαδι την ζαχαρη την κανελλα το γαρυφαλλο το μοσχοκαρυδο την μαστιχα Χιου και τις βανιλιες. Ανακατεύουμε με το συρμα να ομογεννοποιηθουν και να εχουμε ενα πηχτο μειγμα. Διαλύουμε πανω απο το μπολ την σοδα μεσα στο χυμο πορτοκαλιού να αφρισει και ριχνουμε μέσα στο μειγμα.

Προσθέτουμε το ξυσμα λεμονιου και πορτοκαλιου κονιακ και ανακατευουμε ολα μαζι.
Τελος προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι και το μπεικιν παουντερ και ανακατεουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη οπως το κεικ. Μολις γινει η ζυμη μας σε ενα μπολ ριχνουμε τις σταφιδες το καρυδι χοντροκομμενο και ριχνουμε μια κουταλια αλευρι ανακατεύουμε να αλευρωθούν και τα ρίχνουμε μέσα στην φανουρόπιτα και ανακατευουμε πάλι να πανε σε ολη την πιτα.

Οταν ειναι ετοιμο ριχνουμε την φανουροπιτα σε ταψακι 26 εκατοστων η σε τσερκι και απλωνουμε την επιφανεια. Πασπαλιζουμε προαιρετικα την επιφανεια με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 αερα με 40-45 λεπτα. Μολις ειναι ετοιμη αφηνουμε να κρυωσει τελειως και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραβηγμένο Χοιρινό Τραγανό, με μία υπέροχη Σάλτσα…συνταγή από το αρχείο του Πατέρα
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με τριμμένο φύλλο