Πασχαλινά Κουλουράκια

Υλικά :

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
8 αυγά
200 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
250 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.

Μετά ρίχνουμε το γάλα το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά μετά ξεκινάμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο υγρό μείγμα και αρχίζουμε και ανακατεύουμε με το χέρι έως ότου φτιάξουμε μία ζύμη μπισκοτένια η οποία δεν κολλάει στα χέρια

Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο τη ζυμώνουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια παίρνουμε κομματάκια της ζύμης περίπου 20 30 gr ξεκινάμε και πλάθουμε έως ότου γίνει ένα κορδόνι και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που μας αρέσει

Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφω με αυγό και γάλα που έχουμε αναμείξει ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα στιφάδο…θα γλύφετε τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα ΤαχινοΜπακλαβαδάκια Όνειρο