Δείτε Επίσης: Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…| Πατάτες τηγανητές με πιπεριές κρεμμύδια & μυρωδικά..

Πατάτες γεμιστές με κιμά

Συστατικά

4 πατάτες μεγάλες
3 ντομάτες
Ελαιόλαδο 1 κσ
2 μεγάλα κρεμύδια
Ντομάταπελτέ 1 κσ
Αλας 
Μαύρο πιπέρι 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
Κιμάς 250 γρ.
Φρυγανιά τριμμένη 2 κσ
Τζίντζερ 1/4 κουταλάκι του γλυκού;
Κουρκούμη 1/4 κουταλάκι του γλυκού;
1 φρέσκο αυγό
Μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τις βάζαμε σε ένα μπολ με νερό. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το κέντρο κάθε πατάτας και κρατάμε σε ένα μπολάκι στην άκρη αυτό που βγάζουμε από τις πατάτες.

Γεμιστές πατάτες με κιμά
Βράζουμε ελαφρά τις μισές πατάτες έως ότου να μαλακώσουν στο πιρούνι και τις βγάζουμε στην άκρη, και μετά βράζουμε και τις πατάτες στο μπολάκι καλά και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι και τις κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε σε κυβακια τις ντομάτες και τις χτυπάμε σε ένα μπλέντερ να γίνουν σαλτσα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την σάλτσα ντομάτας τον ντοματοπελτέ, μαύρο πιπέρι, μαϊντανό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό κλείνουμε το καπακι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πηξει το μείγμα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κιμά μαζί με το σκόρδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό, φρυγανιά, τσιντζερ, κουρκουμά , μαύρο πιπέρι και ένα αυγό και την πατάτα πουρέ και ζυμώνουμε.
Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε την σάλτσα ντομάτας να καλύψει την βάση. Παίρνουμε μία καλή κουταλιά  κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι και τον βάζουμε μέσα στην “κουφια” πατάτα και μετά στο πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο πασπαλίζουμε πλούσια κάθε μια με τριμμένο τυρί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με ωραία πράσινη σαλάτα και τυρί φέτα.

Δείτε Επίσης: Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…| Πατάτες τηγανητές με πιπεριές κρεμμύδια & μυρωδικά..

 

Καλή Όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΟ πιο τεμπέλικος Μουσακάς
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό