Πατάτες με κιμά και τυριά στο φούρνο

Υλικά

150 γρ.τυρί μοτσαρέλλα τριμμένη
3-4 πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ.σ ρίγανη
μαύρο πιπέρι κατά βούληση
450 γρ. κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι κατά βούληση
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
100 γρ.τυρί μοτσαρέλα αυτή στο σακκουλάκι με το υγρό

Εκτέλεση

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί της κουζίνας και απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλλα.Κόβουμε τις πατάτες λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω απ το τυρί.
Ραντίζουμε με λάδι ,αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι ν αλλάξει χρώμα.

Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και απλώνουμε τον κιμά πάνω απ τις πατάτες.Απλώνουμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλλα και με την άλλη μοτσαρέλλα την οποία έχουμε κόψει κυβάκια. Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε περισσότερες Συνταγές στο youtube

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό Κιμά με πατάτες και τυρί

Ρολό Κιμά με πατάτες και τυρί

Υλικά (για 6-8 άτομα)

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης, αντί για ψωμί
7 αβγά, τα 6 βρασμένα σφιχτά και το ένα ωμό για τον κιμά
Μερικές ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα ή μια κονσέρβα κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη ή καπνιστή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. ριγανη
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Ελαιόλαδο
300 γρ κιτρινο τυρι τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, και τα σκόρδα. Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες, τις βάζω σε λεκάνη με νερό και τις αφήνω στην άκρη.
Βάζω τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνω τις νιφάδες βρώμης, δυο γεμάτες κουταλιές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, το ωμό αβγό, και ελάχιστο ελαιόλαδο. Αρχίζω να ζυμώνω καλά τον κιμά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Χωρίζω τον κιμά μου σε δυο ίσα μέρη, πλάθω δυο φραντζόλες τις οποίες με τα δάχτυλα τις βαθουλώνω στο κέντρο και βάζω από τρία βρασμένα καθαρισμένα αβγά σε κάθε μια. Φορμάρω τον κιμά γύρω από τα αβγά σε δυο όμορφα ρολά.

Βάζω τα δυο ρολά σε ταψί, τακτοποιώ τις κυδωνάτες πατάτες γύρω από τα ρολά και ζεστό νερό, ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω το φαγητό στους 220 βαθμούς περίπου μία και μισή ώρα, ώσπου να ψηθούν ρολά και πατάτες.
5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το φαγητό από το φουρνο πασπαλίζουμε με τυρί και το ξαναβάζουμε για να λιωσει και το τυρι

Καλή σας επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς αυγό
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα