Η Γίδα Φρικασέ αυγολέμονο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μας, φημισμένο για την πλούσια γεύση του και την ζουμερη του υφή. Το κατσικίσιο κρέας μαγειρεύεται αργά σε ζωμό λαχανικών, που το κάνει απίστευτα τρυφερό, ενώ η προσθήκη λεμονιού προσθέτει μια δροσιστική οξύτητα που απογειώνει το πιάτο.

Αυτό το παραδοσιακό πιάτο αξίζει να το δοκιμάσετε και είναι ιδανικό για οικογενειακά δείπνα και γιορτές. Για μια αυθεντική γεύση, σας συνιστούμε να φτιάξετε την Γίδα Φρικασέ αυγολέμονο με φρέσκα, αγνά υλικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κατσικάκι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κατσικάκι.

Προσθέστε το άνηθο, το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια και βράζετε για 10 ακόμη λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ετοιμάζετε το αυγολέμονο.

για το αυγολέμονο

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Ενώνετε τους κρόκους με τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε μέσα στο μπολ το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και εναλλάξ με ζουμί από τη κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα. Κρατώντας τη από τη δύο χερούλια την αναδεύετε την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο φρικασέ, όπως καρότα, πατάτες ή αρακά.
  • Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το φρικασέ με ψωμί και φέτα.

Καλή όρεξη!

Photo: Helen Kokkinakos

Προηγούμενο άρθροΡεβανί με γιαούρτι: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση!
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια Σμυρναίικα: Η παράδοση στο πιάτο σας