Συστατικά

4 πατάτες μεγάλου μεγέθους,
1 μπολ με τριμμένο τυρί cheddar
Αλάτι.
Για το τηγάνισμα
Μια μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο,
Μια μισή κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε τις πατάτες τυριού, καθαρίστε αρχικά τις πατάτες και κόψτε τες σε μεγάλο μέγεθος και βράστε (μην τις κάνετε πολύ τρυφερές). Στη συνέχεια τριβουμε στο τρίφτη τις βραστές πατάτες και προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το μισό των πατατών στο τηγάνι. Τοποθετήστε το τυρί  στις πατάτες και στη συνέχεια τοποθετήστε το άλλο μισό της πατάτας πάνο από το τυρί.

Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσή η βάση. Μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές στρέφοντάς το και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και σερβίρετε ζεστό.
Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. Χρησιμοποίησα τυρί cheddar με αυτές τις πατάτες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λιωμένο τυρί από το αγαπημένα σας.

recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΜικρασιάτικα σουσαμοπιτάκια της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΑυθεντική συνταγή απ’ τα κιτάπια της Σμυρνιάς γιαγιάς. (Αμυγδάλου)