Σάλτσα με δαμάσκηνα

…είναι μια πολύ νόστιμη και απλή συνταγή. Η σάλτσα συνδυάζει τη γεύση του γλυκού δαμάσκηνου και σκόρδου και πιπεριάς. Δεν θα το μετανιώσετε

Συστατικά:

2 κιλά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
200 γρ σκόρδο
3 κομμάτια πικρή πιπεριά
200 γρ ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. τοματοπολτός

Εκτέλεση

– Πλένουμε και στεγνώνουμε τα δαμάσκηνα. Αφαιρέστε τα κουκούτσια από κάθε δαμάσκηνο.
– Ξεφλουδίστε το σκόρδο.
– Καυτερή πιπεριά, κόψτε τις ουρές.
– Τρίψτε τα δαμάσκηνα, το σκόρδο και την πιπεριά σε μπλεντερ. Μεταφέρετε τα πάντα στο τηγάνι που θα μαγειρέψετε τη σάλτσα.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
– Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και βράζουμε για 20 λεπτά. Ανακατεύετε περιοδικά για να μην καεί.

– Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα καπάκια (αποθηκεύω τη σάλτσα σε 0,2 λ ή το πολύ 0,5 λ). Ρίξτε καυτή σάλτσα σε βάζα και κλείστε
τα καπάκια. Το αναποδογυρίζουμε, το τυλίγουμε με μια κουβέρτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για περαιτέρω αποθήκευση.

Βγάζει 2 λίτρα σάλτσα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΠως να μεγειρέψετε τεμπέλικους λαχανοντολμάδες