Πατάτες Ογκρατεν με λαζάνια

Υλικά

1 Συσκευασία Λαζάνια (όσα πάρει)
πατάτες
2-3 κρεμμύδια,
500 γραμμάρια κιμά,
μπαχαρικά για γεύση
2 ντομάτες
4 αυγά
600-700 ml γάλα,
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λίγο αλάτι
250 γραμμάρια κίτρινου τυριού

Εκτέλεση

Βράστε τις αποφλοιωμένες και φέτες πατάτας σε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες.
Στραγγίξτε το νερό και αφήστε το στην άκρη. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με τον κιμά, μπαχαρικά για γεύση και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σε ένα κατάλληλο ταψί, απλώνουμε τις μισές πατάτες, κατανέμεται ομοιόμορφα στον κιμά.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε αλεύρι και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στις πατάτες.
Απλώνουμε τα λαζάνια και πασπαλίζουμε πάνω από 250 γραμμάρια κίτρινου τυριού – ψήνουμε μέχρι να παρει ωραίο χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλοπούλα με λαχανικά και σαφράν…αποδείχθηκε πολύ νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες με ανθότυρο και λεμόνι (Κριτική Γεύση)