Πατάτες φούρνου με σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε καλά κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαϊντανός για σερβίρισμα

Σάλτσα.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα

Εκτέλεση

Έχοντας προθερμάνει λοιπόν τον φούρνο σας………….

Ας φτιάξουμε τις πατάτες……………………..
Αφού καθαρίσετε και κοψετε τις πατάτες, τις βράζετε για 3 με 4 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια της πατάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά…………
Τώρα στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρεξ και τις αλείφετε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλά βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι τα κομμάτια της πατάτας να γίνουν υπέροχα και τραγανά και χρυσαφένια αλλά αφράτα εσωτερικά……….. μεσα στο χρόνο ψησίματος αφαιρέστε τις πατάτες και τις ανακατέψτε ώστε να ψηθούν εξίσου παντού………….στη συνέχεια επιστρέψτε στο φούρνο για να τελειώσετε το μαγείρεμα.

Για την σάλτσα
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και φέρνουμε σε μέτρια θερμοκρασία .
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν (3 λεπτά) μετά προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι και ανακατεύουμε μέσα από το περιεχόμενο του τηγανιού για ένα ακόμη λεπτό, ώστε να προσθέσουμε και τις δύο πάπρικες.
Συνεχίστε να ανακατεύετε τη σάλτσα μέχρι να έχετε μια υγρή πάστα…………
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και ρίχνετε τη σάλτσα απο πάνω ……ανακινείτε το ταψί για να βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες έχουν καλυφθεί καλά……….πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για να τις σερβίρετε.

Τέλειεςςςςςςςς

Προηγούμενο άρθροΜεσογειακό πιάτο κοτόπουλου και λαχανικών στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚότσι αρνιού με σάλτσα λιαστής ντομάτας