Οι πατάτες βγαίνουν απίστευτα νόστιμες, τρυφερές εσωτερικά, με μια ορεκτική χρυσαφένια κρούστα από πάνω.
Με άρωμα σκόρδου, είναι αδύνατο να φας μονο μια. Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή, όλη η οικογένεια σίγουρα θα λατρέψει αυτές τις πατάτες.

✅Υλικά:

πατάτες – 900 g.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
βούτυρο – 3 κουταλιές της σούπας.
Μαιντανός- Ανηθος

Ντρεσσινγκ
φυτικό λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – 1/2 κουτ.
πάπρικα – 1/2 κουτ.
Μείγμα μπαχαρικών – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ριγανη – για γεύση.
4 σκελίδες σκόρδο.

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατατες και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
Οι ¨Baby¨ μπορεί και να μην ξεφλουδιστούν. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν όλες οι πατάτες.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αφαιρέστε τα αφρό και μαγειρέψτε για ακριβώς 3 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει δεν χρειάζεται να παραψήσετε τις πατάτες.

Στη συνέχεια, στραγγίστε όλο το νερό και φτιάξτε ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τις πατάτες.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πάπρικα, μειγμα μπαχαρικων,
ρίγανη και λιωμένο σκόρδο. Χτυπήστε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το αρωματικό ντρέσινγκ στις πατάτες και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Το μόνο που μένει είναι να μεταφέρουμε τις στρογγυλές πατάτες μας σε πυρεξ, να τις στρωσουμε ώστε να είναι σε μια στρώση και να προσθέσουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ψιλοκομμένο.

Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο να ψηθούν στους 190-200 βαθμούς για 25-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των πατατών και τη δύναμη του φούρνου σας.
Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τις πατάτες με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και επιπλέον προσθέστε σκόρδο περασμένο από μια πρέσα.
Οι ψητές πατάτες με σκόρδο και μυρωδικά σύμφωνα με αυτή τη συνταγή αποδεικνύονται πάντα απίστευτα νόστιμες και αρωματικές.
Στο εσωτερικό οι πατάτες είναι μαλακές και τρυφερές, και από πάνω με μια όμορφη χρυσοκαφέ κρούστα, είναι αδύνατο να αντισταθείς.
Σίγουρα προτείνω να το φτιάξετε. Μπορεί να σερβιριστεί τόσο για ένα τραπέζι όσο και κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Καλή όρεξη σε όλους και τα λέμε σύντομα.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα φασολιών…είναι εξωφρενικά νόστιμη
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με Στραπατσάδα και Πιλάφι