Κεφτέδες τυριών σε λάδι

Τα φάγαμε σε ένα κουτουκι στην Φλώρινα αλλά τώρα βρήκαμε την συνταγή και σας την δίνουμε. Κάνει περίπου 20 μπάλες μεγέθους δαγκώματος

Υλικά

150γρ τριμμένη φέτα
150 γραμμάρια φρέσκια μυζήθρα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
250γρ ελαιόλαδο, ή αρκετό για να καλύψει τους κεφτέδες στο βάζο
Φρέσκια ή ξηρή ρίγανη
Ξηρές νιφάδες πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετήστε φέτα, μυζήθρα ,λιαστή ντομάτα, άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε το ελαιόλαδο στο βάζο, προσθέστε τη ρίγανη και τις νιφάδες τσίλι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να τα συνδυάσετε.
Φτιάξτε μπάλες μεγέθους δαγκώματος από το μείγμα φέτας και τοποθετήστε τις στο βάζο με το αρωματικό ελαιόλαδο.
Αφήστε τους να παραμείνουν για λίγες ώρες πριν τις σερβίρετε, ώστε οι γεύσεις να συνδυάζονται. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτές τις φέτες στο ψυγείο για 3 εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: cookmegreek.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣυριανά Μπιφτέκια…πρέπει να τα δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΣφουγγάτο του Αι Γιώργη