Πατατολουκουμάδες με άλλειμα φουντουκιού

Συστατικά

500 γρ πατάτες βραστές
10 g φρέσκια μαγιά μπύρας
500 g αλεύρι Manitoba
2 αυγα
50 γραμμάρια ζάχαρη (συν ό,τι χρειάζεται για να πασπαλίσουμε τα ντόνατς)
50 γρ Βούτυρο
100 ml Γάλα ζεστό
1/2 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
Ξύσμα λεμονιού τριμμένο
Αλλειμα φουντουκιου Nutella
Σπορέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μπύρας στο χλιαρό γάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κανουμε σε ένα σωρό και στο κέντρο ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά, τα αυγά, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, προηγουμένως λιωμένο και κρυωμένο, και τέλος τις βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες προηγουμένως (ακόμα καλύτερα αν την προηγούμενη μέρα).

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια πλάκα ζαχαροπλαστικής και τη δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Στη συνέχεια, αφήστε το να φουσκώσει για 3 ώρες σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
Μετά από αυτό το διάστημα, με τη βοήθεια λίγου αλευριού, κάνουμε ένα γύρο διπλώματα της ζύμη και απλώνουμε με έναν πλάστη στη ζαχαροπλαστική σε ένα φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου.
Με ένα ποτήρι ή ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής κόβουμε δίσκους διαμέτρου 6-8 εκ. (ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε) και τους στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για μιάμιση ώρα, σε ζεστό μέρος.

Ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με άφθονο βραστό λάδι (η ιδανική θερμοκρασία είναι 170 ° C) Κανουμε μια λακουβα στην μεση του λουκουμά και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες πατάτας, λίγους κάθε φορά, αφήνοντάς τους να φουσκώσουν και γυρίζοντάς τους κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν.
Καθώς είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λαδι.

Τα περνάτε ένα-ένα σε ένα μπολ με κρυσταλλική ζάχαρη και τα γεμίζετε με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, στην προκειμένη περίπτωση με άλειμμα φουντουκιού και βάζετε και λίγο και απο πάνω.
Τα ντόνατς με πατάτα Nutella είναι έτοιμα για σερβίρισμα στο τραπέζι, τακτοποιημένα σε ανάχωμα, σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΨωμακια καλαμποκιού με Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο 🥯🍔🥯🍔
Επόμενο άρθροΑρωματικά Αμυγδαλωτά Μανταρινάκια: Το τέλειο κέρασμα για κάθε περίσταση!