Η πατατόπιτα είναι ένα φαγητό που αγαπάμε όλοι, ειδικά όταν είναι τόσο νόστιμη και εύκολη όσο αυτή η συνταγή. Είναι η ιδανική επιλογή για τις φορές που θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο και χορταστικό, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω φύλλο ή να μπω σε περίπλοκες διαδικασίες. Με λίγα μόνο υλικά, δημιουργούμε ένα πιάτο που είναι αφράτο, ζουμερό και ιδανικό για να το απολαύσουμε με την οικογένειά μας.
Υλικά για την Πατατόπιτα
- 1,5 κιλό πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι λευκό αλεύρι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Πλύνω τις πατάτες, τις ξεφλουδίζω και τις τρίβω στον τρίφτη.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C και βάζω ένα ταψί μέσα στον φούρνο για να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ, συνδυάζω όλoυς τους τριμμένους πατάτες, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζω το ζεστό ταψί από τον φούρνο και απλώνω το μείγμα της πατατόπιτας ομοιόμορφα μέσα σε αυτό. Βάζω το ταψί πίσω στον φούρνο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η πατατόπιτα, την κόβω σε κύβους και τη σερβίρω ζεστή, συνοδεύοντάς τη με γιαούρτι.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Χρήσιμα Tips για την Πατατόπιτα
Για να γίνει η πατατόπιτα σας ακόμα πιο νόστιμη, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κρεμμύδι ή τυρί φέτα στο μείγμα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με λιωμένο βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι για να δώσετε μια δροσερή αντίθεση στη γεύση.










