Αυτή την πίτα κοτόπουλου μπορείτε να την απολαύσετε πολύ γρήγορα και εύκολα όλες τις ώρες!!
Είναι μοναδική και θα εισπράξετε συγχαρητήρια όταν την φτιάξετε!!

ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πράσα, πολύ λεπτές φέτες
4 μικρά στήθη κοτόπουλου, κομμένα κομμάτια
120 γρ. σαλάμι σε κομμάτια μικρά
120 γρ. τυριά τριμμένα (πχ. γκούντα, ρεγγάτο)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
μισό χυμό λεμονιού + το ξύσμα
1 αυγό, χτυπημένο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το άλειμμα φύλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 180 ° C.
Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε ένα μπολ, ρίξτε πάνω βραστό νερό και αφήστε τα για 2 λεπτά.
Σουρώνετε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι τα σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το σαλάμι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για να ροδίσουν όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και το αυγό και τα χτυπάτε. Ρίχνετε τα υλικά από το τηγάνι μέσα στη λεκάνη, προσθέτετε τα τυριά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Σε ένα πυρέξ, στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας αλειμμένα ένα ένα με καλαμποκέλαιο. Βάζετε τη γέμιση, απλώνετε ομοιόμορφα και στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα ένα – ένα. Χαράζετε την πίτα και ραντίζετε με λίγο νερό. (εάν θέλετε την αλείφετε και με ένα χτυπημένο αυγό).
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου στη μεσαία σχάρα έως ότου η ζύμη γίνει τραγανή και χρυσαφί. Για τα επόμενα 10 λεπτά, την βάζετε στην κάτω σχάρα της κουζίνας και ψήνετε άλλα  10 λεπτά.
Αφήστε την πίτα να καθίσει για 5 λεπτά πριν να σερβιριστεί.
Δοκιμάστε την!!

https://thehappyfoodie.co.uk

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοκκινιστά με ρύζι και πατάτες
Επόμενο άρθροΑφράτα ρολάκια κανέλας με σταφίδες