Η Πικάντικη Κρητική Τηγανιά είναι ένα πιάτο που φέρνει στο νου τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια και τις έντονες γεύσεις της κρητικής γης. Με το μοσχάρι να μαγειρεύεται αρμονικά με τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα αρωματικά μπαχαρικά, δημιουργείται ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα ζουμερό, αρωματικό και όσο πικάντικο το επιθυμείτε. Εγώ την απολαμβάνω ιδιαίτερα με ένα ποτήρι κρασί!

Συστατικά:

2 κιλά μοσχάρι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους
Αλάτι, Πιπέρι 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά καμπάνα, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο κύμινο
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρυθμίστε τη φωτιά στη μέση. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές καμπάνα και το κρεμμύδι. Σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά.

Προσθέστε το κρέας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί τουλάχιστον μερικώς το κρέας. Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού με το ξύλινο κουτάλι για να αφαιρέσετε τα καφέ κομμάτια (εδώ θα πάρετε πολύ γεύση).

Πασπαλίστε το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να μαγειρεύει σε μέτρια-χαμηλή για περίπου δέκα λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας καλά. Πασπαλίστε το πιάτο με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρετε.

Tips για την Τέλεια Πικάντικη Κρητική Τηγανιά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πικάντικη Κρητική Τηγανιά σας απίθανη! Επιλέξτε καλής ποιότητας μοσχάρι, ιδανικά από ποντίκι ή ελιά, γιατί αυτά τα κομμάτια γίνονται πολύ τρυφερά με το μαγείρεμα. Μην παραλείψετε το ξύσιμο του πάτου του τηγανιού όταν προσθέσετε το κρασί, γιατί εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά. Για την καυτερή πιπεριά, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη νότα, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή ρίγανη. Η Πικάντικη Κρητική Τηγανιά ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή απλά φρέσκο ψωμί!