Πικάντικο Κοκκινιστό με ρύζι

Για Μεσημεριανό έφτιαξα κάτι σαν κρασοκεμπάπ, αλλά όχι ακριβώς, ιδέα μου.

1 κγ χοιρινό σε μικρά κομμάτια,
2-3 κρεμμύδια,
1 καρότο,
2-3 κόκκινες και πράσινες πιπεριές,
200 γρ μανιτάρια,
2 φρέσκα κρεμμύδια
φρέσκο ​​σκόρδο.
1 μπουκάλι αλεσμένη ντομάτα,
αλάτι
πιπέρι, μπαχάρι,
δάφνη
1 κουταλιά πάπρικα!!!

Για το ρύζι
200 γρ ρύζι
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
μαύρο πιπέρι, αλάτι
1/2 κουτ. ξηρό τσίλι
1/2 κουτ. κάρι
2-3 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Κόβω το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω και τσιγαρίζω.Όταν είναι έτοιμο το κρέας προσθέτω πολλά κρεμμύδια, καρότα, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, μανιτάρια, φρέσκα κρεμμύδια και φρέσκο ​​σκόρδο. Όταν μαλάκωσαν τα λαχανικά, έριξα ένα μπουκάλι
αλεσμένη ντομάτα, το καρύκευσα με ασπρόμαυρο πιπέρι, μπαχάρι, δάφνη και μια κουταλιά πάπρικα, έβαλα νερό και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδι.

Επειδή δεν μας αρέσει το άγευστο ρύζι, το έφτιαξα μαγειρεύοντας πιο πικάντικο.

Για το ρύζι
Σε ένα κατάλληλο μπολ, βάλτε το αλατισμένο νερό να βράσει, στη συνέχεια ρίξτε το ρύζι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει.
Όταν ψηθεί το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το τσίλι, το κάρυ και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το στραγγισμένο
ρύζι. Τηγανίζουμε για λίγο, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν τα μπαχαρικά με το ρύζι, αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολύ νόστιμα τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και μανιτάρια.
Επόμενο άρθροΚρουτόν με βούτυρο και μπαχαρικά!