Συστατικά

4 πιπεριές μεγάλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 pkg φρέσκο ​​σπανάκι κομμένο
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
3/4 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο

Οδηγίες

Πλένουμε τις πιπεριές, και κόβουμε τα καπάκια (και αφήνουμε στην άκρη) και αφαιρούμε τους σπόρους.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και θερμαίνετε σε μεσαία φωτιά.
Προσθέστε πράσινα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σπανάκι στην άκρη.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το τυρί παρμεζάνα, φέτα, αυγό και άνηθο, ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μίγμα σπανακιού και αναμείξτε απαλά για να ενσωματώσετε όλα τα συστατικά.
Γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα σπανάκι. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέστε το μείγμα, και βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει στο κάτω μέρος της πιπεριάς.
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί, τοποθετήστε τις κορυφές πίσω στις πιπεριές και ρίξτε το υπόλοιπο λάδι πάνω στις πιπεριές.
Καλύψτε το ταψακι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα ή έως ότου οι πιπεριές  είναι μαλακές όταν τρυπηθούν με ένα μαχαίρι.

ΠΗΓΗ: hearthealthygreek.com

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά Μπισκότα Πορτοκαλιού – Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων παραδοσιακός