Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί γεμιστές με τυρί

Συστατικά

5 πιπεριές Φλωρίνης ή τύπου φλωρίνης
200 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο ή και μυζηθρα
1 κουτ. σούπας γεμάτες κρέμα τυριού ( τύπου Φιλαδέλφειας)
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. ξύδι
1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
Σκόρδο σε σκελίδα ή σκόνη σκόρδο για να είναι ποιο διακριτικό ( προαιρετικά …εγώ βάζω)
Σπορέλαιο για τα βάζα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο )
Ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε από την πάνω την μεριά του κοτσανιού, για να αφαιρέσουμε τον σπόρο, στραγγίζουμε καλά.
Τις βουτάμε σε νερό που βράζει για. ένα 5 λεπτό, στραγγίζουμε πάλι και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για μείγμα που θα τις γεμίσουμε :
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν όλα μαζί ( εκτός το καλαμποκέλαιο)
Έπειτα γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε βάζα , γεμίζοντας με καλαμποκέλαιο το βάζο μέχρι να σκεπάζονται οι πιπεριές μέσα σε κάθε βάζο βάλτε και 1 φύλλο δάφνης και μία σχελίδα σκορδο.
Περίπου σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Σέρβιρε αν θέλεις με λίγο ακόμη λάδι και ριγανη

Y.Γ Εγώ έφτιαξα και μερικές πιπέριτσες καυτερές για τους μερακλήδες

Ξέρατε οτι:
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό στην όραση ενώ η Βιταμίνη C βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, στον μεταβολισμό των αμινοξέων και στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. Εκτός απο αυτές τις δύο βιταμίνες οι πιπεριές περιέχουν Βιταμίνη Β6, Β-καροτίνη, λουτεΪνη και λυκοπένειο.

Προηγούμενο άρθροΤα 3 είδη χειρότερου πρωινού για το σώμα σας
Επόμενο άρθροΠανεύκολα Κουλουράκια πεταλάκια με σοκολάτα