Μανιταρόπιτες με Σφολιάτα

Είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή για να κάνετε Μανιταρόπιτες με σφολιάτα. Οι πίτες αυτές είναι γεμάτες από το άρωμα και τη γεύση των μανιταριών, του κρεμμυδιού και των μυρωδικών, ενώ το φύλλο σφολιάτας προσφέρει μια τραγανή υφή που θα σας ενθουσιάσει. Είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα σνακ ή ακόμα και για ένα ορεκτικό. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ έναν συνδυασμό από λευκά και καφέ μανιτάρια για μια πλουσιότερη γεύση. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή για Μανιταρόπιτες με σφολιάτα! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

500γρ μανιτάρια
3 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Δυόσμος, πιπέρι, ρίγανη (κατά βούληση)
100γρ ρεγκάτο, τριμμένο
100γρ φέτα, τριμμένη
1 φύλλο σφολιάτας
Θήκες για μανιταρόπιτες (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και οι πιπεριές.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ρεγκάτο και τη φέτα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας στις θήκες μαφινσ ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Γεμίζουμε κάθε κομμάτι σφολιάτας με το μείγμα μανιταριών.
Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα πάνω για να κλείσουν οι μανιταρόπιτες.
Αλείφουμε τις μανιταρόπιτες με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε τις μανιταρόπιτες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kaloti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μανιταρόπιτα με καπνιστό τυρί και ζαμπόν

Μανιταρόπιτα με καπνιστό τυρί και ζαμπόν

Μανιταρόπιτα με μετσοβόνε και μαγειρεμένο ζαμπόν, όλα δεμένα με μια κρεμώδη μπεσαμέλ.
Σήμερα ήθελα ένα πλούσιο και λαχταριστό πιάτο και έτσι γεννήθηκε αυτη η πίτα που προτείνω. Μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε μόνος σας ή και με άλλους!

Συστατικά

(για ταψάκι διαμέτρου 27 cm)
2 στρογγυλές σφολιάτες (αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας, διαβάστε τη συνταγή )
1 βάζο (400 γραμμάρια) μανιτάρια
Αλάτι και πιπέρι
1 σακούλα μπεσαμέλ Γιωτης (αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας, διαβάστε τη συνταγή)
110 γρ. από μαγειρεμένο ζαμπόν
100 γραμμάρια καπνιστό μετσοβόνε

Μέθοδος

Ετοιμάζετε πρώτα τα μανιτάρια και τη μπεσαμέλ, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αγορασμένη, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει πριν την βάλετε στη θήκη σφολιάτας. Τσιγαρίζουμε μερικές πολύ λεπτές φέτες κρεμμυδιού και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε και αφήνουμε να ροδίσουν

Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Χωρίς να την αφαιρέσετε από το λαδόκολλα, τοποθετείτε μια σφολιάτα στο ταψακι με λίγο μεγαλύτερη διαμετρο περιφέρεια, ώστε οι άκρες της σφολιάτας να παραμείνουν ανασηκωμένες για να δημιουργήσετε ένα δοχείο για τη γέμιση.
Τοποθετήστε τις φέτες καπνιστου τυειου πάνω στη ζύμη και απλώστε πάνω τους μια γενναία στρώση μπεσαμέλ

Προσθέτουμε το ψημένο ζαμπόν χοντροκομμένο σε κομμάτια και τέλος τα μανιτάρια μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα Προσαρμόστε την δεύτερη σφολιάτα να καλιψει το ζαμπόν και τα μανιταρια κόβοντας την περίσσεια τρυπήστε απο πάνω την ζύμη με ένα πηρουνι να φευγει ο ατμός και σφραγίστε τα με τη βοήθεια του πιρουνιού. Αν σας περισσεύουν κάποια υπολλοιματα ζυμης, δημιουργήστε λουλούδια για να στολίσετε την επιφάνεια.
Χτυπάμε καλά ένα αυγό και αλείφουμε με αυτό γενναιόδωρα την επιφάνεια της πίτσας.

Τώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, στο χαμηλότερο σημείο, μέχρι να ροδίσει σε ένα χρυσοκιτρινο χρώμα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια με μοσχαρίσιο κρέας
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με πατάτες και καρότα