Η κυτταρίτιδα αποτελεί εφιάλτη για τις γυναίκες, επομένως, πολλές θα ήθελαν σίγουρα να μάθουν πώς να την απομακρύνουν από το δέρμα τους.

Τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα!

Εκτός από το να μη φοράτε στενά παντελόνια και το να μην κάθεστε για πολλές ώρες την ημέρα, είναι επίσης καλό να αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές.

Γλυκά

Ναι, ξέρουμε ότι είναι νόστιμα και ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά. Ωστόσο, για να έχετε σφριγηλό και λείο δέρμα, θα πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση γλυκισμάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά των βιομηχανικά παρασκευασμένων που πωλούνται στην αγορά. Τα γλυκά αυξάνουν την ποσότητα του λίπους στο σώμα και επιδεινώνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Τα μπισκότα, οι τηγανίτες, οι σοκολάτες και οι καραμέλες έχουν ωραία γεύση, όμως περιέχουν επίσης πολλά τρανς λιπαρά οξέα, που προκαλούν την περισσότερη φλεγμονή.

Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης που βάζετε στα εγχύματα κάνει επίσης κακό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε επεξεργασμένη, επειδή δεν μετατρέπεται σε ενέργεια αλλά συσσωρεύεται σε διάφορα μέρη του σώματος, ειδικά στα πόδια, στους γοφούς και στο στομάχι. Αντικαταστήστε τη με στέβια ή ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή κάποιο γλυκαντικό. Αν είστε λάτρεις των γλυκών, τρώτε λίγη μαύρη σοκολάτα.

γλυκά - προκαλούν κυτταρίτιδα

Λιπαρά

Το φαγητό που καταναλώνουμε σήμερα είναι γεμάτο ανθυγιεινά λιπαρά. Χάμπουργκερ, πίτσα, τηγανητές τροφές, χοτ-ντογκ, τηγανητές πατάτες και όλα όσα πωλούν τα εστιατόρια φαστ-φουντ αποτελούν το νούμερο ένα εχθρό του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας. Προκαλούν συσσώρευση λίπους, που αργότερα εμφανίζεται ως αντιαισθητικά σημάδια στους μηρούς και στους γλουτούς σας. Αποφεύγετε να καταναλώνετε πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα (όχι αποβουτυρωμένα) και κυρίως μαργαρίνη, σαντιγί, κρέμα και βούτυρο.

Η κατανάλωση τηγανητών τροφών, ακόμα και αυτών που φτιάχνετε στο σπίτι, θα πρέπει επίσης  να ελαχιστοποιηθεί, όπως και όλων των προϊόντων που αγοράζετε στα ; καταστήματα και περιέχουν τρανς λιπαρά. Οι ομάδες κρέατος που δεν συνιστώνται για τις γυναίκες που θέλουν να μειώσουν την κυτταρίτιδα είναι το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά (σαλάμι, ζαμπόν, λουκάνικα, μπέικον και τσορίζο).

Αλάτι

Το νάτριο (ή όλες οι τροφές που το περιέχουν) αποτελεί εχθρό της υγείας σας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή προκαλεί κατακράτηση υγρών, μια κατάσταση ιδανική για την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Προτείνουμε να μην καταναλώνετε πάνω από ενάμισι γραμμάριο αλάτι την ημέρα.

Προσπαθείτε να μη μαγειρεύετε με πολύ αλάτι. Χρησιμοποιείτε βότανα για να καρυκεύσετε το φαγητό και μη φέρνετε την αλατιέρα στο τραπέζι, προκειμένου να αποφύγετε τον πειρασμό να προσθέσετε περισσότερο στο πιάτο σας. Επίσης, επιλέγετε θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων αντί για το κοινό επιτραπέζιο αλάτι. Μειώστε την κατανάλωση αλμυρών σνακ, όπως είναι οι τηγανητές πατάτες ή μερικά είδη τυριού.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το αλάτι Ιμαλαΐων και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

αλατι - προκαλούν κυτταρίτιδα

Ανθρακούχα ποτά, από τις τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα

Τα ποτά αυτά δεν κάνουν καλό στη δερματική και στη γενική σας υγεία. Τα ανθρακούχα ποτά, ειδικά τα αναψυκτικά τύπου κόλα, περιέχουν πολλή ζάχαρη καθώς και ανθυγιεινά χημικά συστατικά. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να πίνουν αναψυκτικά διαίτης ή με μηδέν θερμίδες αποτελεί την καλύτερη επιλογή, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα πρέπει πάντα να πίνετε νερό. Αν δεν θέλετε να βαρεθείτε ή αν δεν είστε συνηθισμένοι, επιλέγετε φυσικούς χυμούς φρούτων ή κρύα εγχύματα βοτάνων.

Καφές

Το κύριο συστατικό του (η καφεΐνη, η οποία επίσης περιέχεται στα ανθρακούχα αναψυκτικά) μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Προσοχή όμως, αυτό συμβαίνει αν πίνετε τον καφέ ως έγχυμα, επειδή μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική συνταγή με χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ και ελαιόλαδο ως απολεπιστικό για το δέρμα που μειώνει την κυτταρίτιδα. Συνιστούμε να πίνετε 2 ή 3 φλιτζάνια (ουδέτερο) καφέ την ημέρα το πολύ, με λίγη ζάχαρη, γάλα ή κρέμα.

καφές προκαλούν κυτταρίτιδα

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολλές χρήσεις του καφέ.

Επεξεργασμένο αλεύρι, από τις τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα

Πρόκειται για το λευκό αλεύρι, που είναι παρόν στις περισσότερες τροφές που καταναλώνετε καθημερινά. Το ψωμί, τα μπισκότα, το ρύζι και τα ζυμαρικά που δεν είναι ολικής άλεσης, δεν σας βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν πολλή μαγιά, που μεταβολίζεται δύσκολα. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς να τρώτε ψωμί, μπορείτε να το ζυμώνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας πλήρες αλεύρι, για παράδειγμα (ή μισό πλήρες αλεύρι, μισό λευκό). Αν το αγοράζετε, προσπαθείτε να βρίσκετε μαύρο πολύσπορο ψωμί.

Ντρέσινγκ

Η μαγιονέζα και η μουστάρδα καθώς και τα πικάντικα ντρέσινγκ και η σάλτσα τομάτας επίσης μπορούν να βλάψουν πολύ το δέρμα και αποτελούν συμμάχους της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να φτιάχνετε το δικό σας ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας φυσικά βότανα και καρυκεύματα καθώς και να μειώσετε κάπως την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων, ειδικά εκείνων που αγοράζετε έτοιμα.

μαγιονέζα προκαλούν κυτταρίτιδα

Αντί να αγοράζετε σάλτσα τομάτας, επιλέγετε να φτιάχνετε τη σάλτσα των ζυμαρικών σας με φρέσκες τομάτες, για παράδειγμα. Μην προσθέτετε μαγιονέζα σε όλα όσα τρώτε. Αν σας αρέσει πολύ, προσπαθείτε να τη φτιάχνετε εσείς με αβγό και χυμό λεμονιού (στις συνταγές, το λεμόνι σας βοηθάει να αποφύγετε τη μαγιονέζα). Μπορείτε επίσης να βρείτε σπόρους μουστάρδας στα καταστήματα φυσικών τροφών και να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μουστάρδα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαραμέλες Ζελεδάκια…από ΚΥΔΩΝΙ!!! Με υπέροχη φρουτενια γευση!!!
Επόμενο άρθροΠίτα-“Μαργαρίτα”