Πολίτικο Γλυκό Βυζαντινό Ραβάνι

Υλικά

500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
200 γρ ζάχαρη
500 γρ σιμιγδάλι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
450 γρ γάλα
1,2 λίτρα γάλα
250 γρ ζάχαρη
120 γρ κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κρόκους αυγών
50 γρ βούτυρο
Κανέλα

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα σας προσθέστε τη ζάχαρη με το νερό και τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να γίνει διάφανο το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μπολ τώρα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μεχλέπι, 200 γραμμάρια ζάχαρης, 500 γραμμάρια σιμιγδάλι, 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά σόδα και 450 γραμμάρια γάλα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί σας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί σας και μετά το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-25 λεπτά.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο βγάλτε το από το φούρνο ρίξτε το σιρόπι από πάνω και αφήστε το κέικ να απορροφήσει το σιρόπι.

Για την κρέμα ρίχνουμε 1,2 λίτρα γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε 250 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε, ρίχνουμε 120 γραμμάρια κορνφλάουρ και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους 2 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε, ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και προσθέτουμε τα 50γρ βούτυρο όταν η κρέμα είναι πηχτή και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από το κέικ σας και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει αν σας αρέσει μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη κανέλα από πάνω όταν είναι έτοιμο. Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες πλακί
Επόμενο άρθροΣπιτικό Χωριάτικο Ψωμί