Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας 

Υλικά

450γρ. φύλλο κρούστας
250γρ.ηλιέλαιο (1,1/4 ποτ.νερού μικρό)
250γρ.(1,1/4ποτ.)ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
400γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2-3 κ.γ..μαρμελάδα πορτοκαλιούμε κομμάτια
200ml κρέμα γάλακτος 22% λιπαρά
2 κ.γ BP (μπέικιν-πάουντερ)
70γρ.σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά
5 αυγά

Σιρόπι
550γρ. ζάχαρη (2,3/νεροπότηρο)
450γρ. νερό(2,1/4ποτ.)
1 ξυλάκι κανέλα
1-2κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το χυμό του

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα κάνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε 6 λεπτά στο τέλος βάζουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Το φύλλο κρούστας το τυλίγουμε σε πιο φαρδύ, από ότι είναι. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες μία από δεξιά, μετά από αριστερά και εναλλάξ. Αν θέλουμε το κόβουμε από την προηγούμενη μέρα και το απλώνουμε να ξεραθεί ή το βάζουμε σε δυο λαμαρίνες (αυτές του φούρνου)και το βάζουμε στους 150βαθμούς γία 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ηλιέλαιο, την ζάχαρη τα χτυπάμεμε το σύρμα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια, το γιαούρτι, μετά τη φρέσκα κρέμα,την μαρμελάδα, το μπέικιν-πάουντερ.

Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε κι αυτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα κρούστας λίγα λίγα (να μην είναι κολλημένα)Τα ανακατεύουμε με δύο πιρούνια.Βαζουμε την πορτοκαλοπιτα σε ορθογώνιο pyrex σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα στο αέρα γύρω στα 45 λεπτά.
Την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να απορροφύσει καλύτερα το σιρόπι.Βαζουμε λίγο λίγο το σιρόπι.
Ένα από τα δύο να είναι ζεστο.
Το κόβουμε αφου κρυώσει τελείως, για να απορροφύσει το σιρόπι του.

Καλή επιτυχία!!!🍊

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous 

Προηγούμενο άρθροΈχετε φάει ποτέ τέτοιους πατατοκεφτέδες; Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και νόστιμο.
Επόμενο άρθροΚεμπάπ Μελιτζάνας στο ταψί με κόκκινη σάλτσα