Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή

Υλικά

2 με 3 πορτοκάλια 450 γραμμάρια
3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 και 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φακ μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι μαστίχα
1/3 φλυντζανιού αμύγδαλα χοντρό αλεσμένα για το πασπάλισμα

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μας και όταν κοχλασει για 7-8 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει

Βράζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια σκεπάζοντας τα με νερό για 30 λεπτά.
Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό προσθέτουμε τη ζάχαρη το ηλιέλαιο τα αλεσμένα πορτοκάλια και λίγο-λίγο το σιμιγδάλι που προσθέσαμε πριν το baking powder και τη μαστίχα.
Βάζουμε το μειγμ σε αλάδωτο πυρέξ πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Μόλις το βγάζουμε το περιχύνουμε το κρύο σιρόπι πρώτα στις άκρες και μετά στο κέντρο ώστε να μη μας ξεφουσκώσει το κέντρο

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕξπρές Παγωτό Σοκολάτα Πανεύκολο…θα το φτιάχνετε συνέχεια
Επόμενο άρθροΓαρίδες και ψητά καλαμάρια σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας.