Πουράκια Τυριού

Υλικά:

2 αυγα
100 ml ζεστό νερό
100 ml λάδι
1 πακέτο ξηρή μαγιά (ίσως και φρέσκια)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
100 γρ γιαούρτι
5 γρ μπέικιν πάουντερ
150 γρ τυρί τριμμένο
650-700 γρ αλεύρι (βάζω λίγο για να γίνει απαλή, αντικολλητική ζύμη)

Για τη γέμιση 250 γρ τριμμένο τυρί φέτα.

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο νερό, αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε αυτό το διάστημα αναμυγνυουμε τα υπόλοιπα υλικά,χωρίς το αλεύρι.. Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, την βάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι σε μια μαλακή, αντικολλητική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε μπαλάκια και ανοιγουμε σε πιτες 1-2 εκ. πάχος πασπαλίζουμε με τυρί
και τυλίγουμε την πρώτη στροφή διπλώνουμε και οι άκρες να μην μπορούν να ξεκολλήσουν
στο τηγάνισμα. Μόλις φτιάξουμε τα λεγόμενα πούρα πατάμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να είναι έτοιμα.

Δοκιμάστε τα πραγματικά γίνονται μοναδικά νόστιμα.❤️

ΠΗΓΗ: Алексена Стоичкова

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο σε σάλτσα μανιταριών!
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινό δροσιστικό Γλυκάκι