Κερασόπιτα🍒🍒

Υλικά:

360 γρ.ζάχαρη
335 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1 & 1/5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
385 γρ. αλεύρι φαρίνα
400 γρ. κεράσια απύρηνα.

Εκτέλεση:

1) Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
2)Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή ταψί (Νο 25)και το απλώνουμε καλά.
3)Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα,το ένα κοντά στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 175 βαθμούς,για περίπου 50′ λεπτά.
4)Όταν κρυώσει,πασπαλίζουμε με άχνη (ή άχνη είναι προαιρετική)και σερβίρουμε.🍒🍒

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Μανιταρόπιτα
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια αρνίσια