Δείτε πώς να φτιάξετε ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά μας φαγητά, την προβατίνα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια. Αυτό το πιάτο, που θυμίζει σπίτι και γεύσεις της γιαγιάς, είναι απλά λουκούμι. Το κρέας λιώνει στο στόμα και η πλούσια σάλτσα δένει τέλεια με τα μακαρόνια. Αξίζει κάθε λεπτό του χρόνου σας!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Προβατίνα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια

Προβατίνα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια σε πιάτο, με την πλούσια σάλτσα

Δοκίμασε την απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για προβατίνα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια. Ένα φαγητό με πλούσια γεύση που λιώνει στο στόμα και θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

  • 1½ κιλό λαιμό προβατίνας
  • Ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
  • Κόκκινο κρασί (1 ποτηράκι)
  • Κόκκους πιπεριού
  • 2 Δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 Ντομάτες, τριμμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα Κανέλα
  • 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
  • 500 γρ. Χοντρά μακαρόνια Νο. 5

Instructions

Ξεκινάμε τρίβοντας το κρέας με χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, ακολουθώντας τα κενά που αφήνουν τα κόκαλα. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, σβήνουμε με κόκκινο κρασί, ρίχνουμε κόκκους πιπέρι και δαφνόφυλλα. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει, για περίπου δύο ώρες.

Ετοιμασία της σάλτσας

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, βάζουμε τον πελτέ, μια σκελίδα σκόρδο και τριμμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό από το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγα καρφάκια γαρίφαλλο, μια πρέζα κανέλα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε για άλλη μια ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να δέσει.

Σερβίρισμα

Η προβατίνα είναι πλέον έτοιμη και έχει γίνει λουκούμι! Την απολαμβάνουμε με χοντρά μακαρόνια που έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την προβατίνα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια

  • Το πλύσιμο του κρέατος: Το τρίψιμο με χοντρό αλάτι και το καλό ξέπλυμα βοηθούν να φύγει η έντονη μυρωδιά της προβατίνας, κάνοντάς τη ακόμα πιο νόστιμη.

  • Μπαχαρικά: Η κανέλα και το γαρύφαλλο δίνουν στο κοκκινιστό μια υπέροχη, ζεστή γεύση που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.
  • Χρόνος μαγειρέματος: Μην βιαστείς! Το μυστικό για ένα λουκούμι κοκκινιστό είναι το πολύωρο, σιγανό βράσιμο.