Χοιρινό με Αρακά

Υλικα

για 4 ατομα

6 χοιρινες mπριζολες λαιμου
400 γρ. αρακα
1 κρεμμυδι
2 σκελ. σκορδο
5 φρεσκιες ντοματες
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
250 γρ. ντοματα κονκασε
150 ml ζωμο κοτοπουλου
4 κ.σ. ελαιολαδο
2 κ.σ. βουτυρο lurpak
2 κ.σ. μαϊντανο ψιλοκομμενο
αλατι-πιπερι

Εκτελεση

Κοβουμε τις χοιρινες μπριζολες σε κομματια.
ζεσταινουμε το ελαιολαδο μαζι με το πιπερι σε μια κατσαρολα και σωταρουμε το κρεας απο ολες τις πλευρες, μεχρι να παρει χρωμα. βγαζουμε το κρεας και προσθετουμε στην κατσαρολα με τα λιπαρα του κρεατος, το βουτυρο.
Σωταρουμε σε δυνατη φωτια το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το σκορδο, ανακατευοντας συνεχως για να μην παρουν χρωμα.
Επειτα ριχνουμε τη φρεσκια ντοματα, το ξυσμα πορτοκαλιου, την ντοματα κονκασε αλατι και πιπερι.
Στη συνεχεια προσθετουμε το κρεας με το ζουμι του, και τον αρακα. Βαζουμε τον ζωμο κοτοπουλου, χαμηλωνουμε τη φωτια, σκεπαζουμε και αφηνουμε το φαγητο να σιγοβρασει για 20-25 λεπτα. στο τελος πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαϊντανο και σερβιρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛουκανικόπιτα με μία γέμιση έκπληξη
Επόμενο άρθροΤραχανάς του χειμώνα