Η συνταγή σας για προφιτερόλ με μους σοκολάτας ακούγεται πολύ νόστιμη και εύκολη! Ας τα δούμε βήμα προς βήμα:

Υλικά:

Παντεσπάνι:

5 αυγά
2 βανιλίες
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι
1 baking powder

για την μους σοκολατας
200 γρ. κουβερτούρα
6 αυγά, μεσαία
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανιλίες μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέστε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, χτυπώντας συνεχώς.
Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού στα αυγά σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα με ξύλινη λαβή, διπλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.
Στρώστε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπήστε ελαφρά το ταψί στον πάγκο για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με grill για 12 λεπτά.

Προφιτερόλ με Μους Σοκολάτας
Παντεσπάνι

Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως πριν το κόψετε σε κομματάκια.
Μους Σοκολάτας:
Συνιστώ να ακολουθήσετε μια συνταγή για μους σοκολάτας από αξιόπιστη πηγή, όπως η παραδοσιακή μους σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη στο YouTube.

Συναρμολόγηση:

Σε ποτήρια σερβίρετε κομμάτια από το παντεσπάνι.
Προσθέστε καρύδια ψιλοκομμένα.
Ρίξτε την μους σοκολάτας πάνω από τα καρύδια.
Γαρνίρετε με επιπλέον καρύδια ή τριμμένη σοκολάτα.

Συμβουλές:
Αντί για καρύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, φιστίκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα ποτήρια με σαντιγί ή τριμμένη καρύδα.
Καλή σας όρεξη! έτοιμο το σουφλέ κολοκυθόπιτα δεν είναι από τα φαγητά που μιλάς στην καρδιά μας ε παιδιά τι λέτε θα κάνω την ερώτηση που ξέρω ότι την απάντηση ήδη θέλει να δοκιμάσετε

H Συνταγή είναι της κας Elena Diamanti is at Φαλανη Λαρισας.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικό Προφιτερόλ

Σπιτικό Προφιτερόλ

Υλικά

Για 1 μπολ ή 8 ποτήρια
15-20 σου

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
1,2 lt γάλα
50 γρ. κακάο σε σκόνη
120 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί:
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τα σου:
250 γρ. νερό
125 γρ. βούτυρο Lurpak
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
¼ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα σοκολάτας.

Για τη σαντιγί:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα σου:
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε, εκτός φωτιάς, ένα – ένα τα αβγά, ανακατεύουμε, και αφήνουμε τη ζύμη 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά σου, σε μέγεθος καρυδιού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σοκολάτας. Γεμίζουμε τα σου με τη σαντιγί και τα τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα σοκολάτας. Απλώνουμε εναλλάξ τη σάλτσα σοκολάτας και τα σου.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ

Υλικά

Για την ζύμη
150γρ Βούτυρο Αγελαδινό
250ml Νερό
1 κουτ γλ Αλάτι
1 κουτ ζάχαρη Ζάχαρη
180γρ Αλεύρι
5 Αυγά
1 για άλειμμα Κρόκος αυγού

Για την γέμιση
170γρ βανίλια Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
600ml Γάλα
300ml Σαντιγί

Για επικάλυψη
200γρ Κουβερτούρα σοκολάτα
170ml Γάλα
50ml Κρέμα Γάλακτος
50γρ Βούτυρο Αγελαδινό

Βήματα

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο,το αλάτι,σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά ( να κάψουμε το αλεύρι). Θα πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει προσθέτοντας έπειτα ένα ένα τα αυγά. Κόβουμε με ένα κορνέ μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες και αφρατεύω με την χτυπημένη σαντιγί.
Κάνω μια τρυπούλα σε κάθε σού από κάτω και με ένα κορνέ γεμίζω με την κρέμα.


Σε ένα μπεν μαρι λιώνω την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα

ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού λιώσει προσθέτω και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Ρίχνω τα σου μέσα στην σοκολάτα και τα βγάζω πάνω σε ένα πιατο

και σερβίρω αν θέλω με σαντιγί.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για εύκολο γύρο κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΜπριός: Μια Αφράτη και Γευστική Απόλαυση