Το Προφιτερόλ του Τεμπέλη

H συνταγή είναι του Pastry Stratos Petrou

Ποιος είπε ότι η τεμπελιά δεν έχει τα προνόμιά της; Το Προφιτερόλ του Τεμπέλη έρχεται να διαψεύσει κάθε άποψη περί κόπου και μόχθου, προσφέροντας μια εύκολη, γρήγορη και ασύγκριτα γευστική εκδοχή του κλασικού γλυκού.
Χωρίς ζαχαροπλαστική δεξιοτεχνία, περίπλοκες συνταγές ή σπάνια υλικά, αρκούν μερικά απλά βήματα για να δημιουργήσετε ένα θεϊκό γλυκό όνειρο.

Η βάση: αφράτα σουδάκια έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο, έρχονται να αγκαλιάσουν μια πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής
με βανίλια, σοκολάτα ή ό,τι γεύση σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Η κορωνίδα: μια σιροπιαστή κάλυψη σοκολάτας, ζεστή και αχνιστή, αγκαλιάζει το γλυκό, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο
πάντρεμα γεύσεων και υφών.

Ιδανικό για:
Ξαφνικά τραπέζια
Γλυκές λιγούρες
Όσους αγαπούν τα προφιτερόλ χωρίς κόπο

Συνοψίζοντας:
Μια πανεύκολη συνταγή
Για ένα λαχταριστό γλυκό
Που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς
Δοκιμάστε το Προφιτερόλ του Τεμπέλη και αφεθείτε στην απόλαυση!

Υλικά

200 γρ Μίνι Κρουασανάκια με γέμιση

Για την Κρέμα Βανίλιας
1 λίτρο Γάλα πλήρες Αγελαδινό
4 Βανίλιες
20 γρ Κορν Φλαουρ
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ Βούτυρο Αγελαδινό

Για την Κρέμα Σοκολάτας
600 γρ Γάλα πλήρες Αγελαδινό
60 γρ Κακάο Σκόνη
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ Κορν Φλαουρ
30 γρ Κονιάκ ή ένα Σφηνάκι (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την συνταγή ξεκινώντας αρχικά από την κρέμα βανίλια όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα της ζάχαρη το conflower το αλεύρι και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα μας ξεκινάει να πηζει ελαφρώς ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθει κι αυτό.
Ετοιμη η κρέμα μας δεν είναι τόσο πηχτεί όσο η κρέμα ζαχαροπλαστικής και για αυτό το λόγο το προφιτερόλ θα βγει αναλαφρο

Ετοιμη η κρέμα βανίλια την αδειάζουμε σε ένα μπολ σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μία μεμβράνη στο να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στο να πέσει η θερμοκρασία της αρκετά
Οταν έχει πέσει η θερμοκρασία της κρέμας μας προσοχή όχι να έχει κρυώσει παίρνουμε κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή οποιαδήποτε άλλο της επιλογής σας τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ώστε να καλυφθούν με την κρέμα βανίλια που φτιάξαμε και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι με διαστάσεις 33 * 20 τα απλώνουμε ομοιόμορφα αφήνουμε το πυρέξ την άκρη.

Ξεκινάμε απευθείας να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα για την κρέμα σοκολάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα μας πήξει και σε αυτό το στάδιο προαιρετικά
προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά

Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας απευθείας επάνω στο προφιτερόλ μας την απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Οταν πλέον κρυώσει το διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια ή οτιδήποτε άλλο τις επιλογής σας και το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξουν οι κρέμες

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ

Προφιτερόλ

Υλικά

για την κρέμα σοκολάτας

60gr κορν φλάουρ
600 γραμμάρια γάλα
300 gr ζάχαρη κρυσταλλική γραμμάρια
100 γρκακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι της σούπας βανίλια σε σκόνη
100gr βούτυρο

για την κρέμα

6 κρόκκους
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο γάλα
100 gr κορνφλάουρ
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βανίλια σε σκόνη
1 κουταλάκι της σούπας μέλι

για τα σου

125 ml γάλα
125 ml νερό
125 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
4 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4-5 αυγά μεσαία

Εκτέλεση

για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατευω Λίγο γάλα με κορν φλάουρ
Βάζω στην κατσαρόλα γάλα με ζάχαρη κακάο κοσκινισμένο. Έπειτα ρίχνω και το μείγμα μόλις γίνει η κρέμα βγάζω από τη φωτιά
και ρίχνω βούτυρο βανίλια και μέλι και ανακατεύω

για την κρέμα
Σε ένα μπολ χτύπησα με κρόκους και μισή ζάχαρη να αφρατέψουν
Μετα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλα και κορν φλάουρ και ξανά χτυπάω καλά
Σε μία κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα ζάχαρη και βάζω τη φωτιά μόλις βράσει αφαιρώ από τη φωτιά βάζω όλα μαζί τα υλικά
σιγά-σιγά και τέλος ξανά στο μάτι χαμηλά και τέλος βγάζω και προσθέτω βούτυρο μέλι και βανίλιες

για τα σου
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύουμε για 1′ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10′.
Βάζουμε τη ζύμη μας στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά (ένα τη φορά) και ανακατεύουμε για 5′.


Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας με το κορνέ, κάνοντας σουδάκια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20′.

Ανακατεύουμε την κρέμα μας με σύρμα να αφρατέψει

Κόβουμε τα σουδάκια μας στη μέση, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με κρεμα.
Απλώνουμε μια στρώση κρέμα στο πυρεξ, στρώνουμε τα σουδάκια με την κρέμα, καλύπτουμε με την κρέμα κακάο, γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή σταγόνες σοκολάτας ή σαντιγι και σερβίρουμε.

Βάγια Μπακάλη

Προηγούμενο άρθροΟνειρικός συνδυασμός: Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ
Επόμενο άρθροΑέρινο Εκμέκ Καταΐφι: Μια υφή που αγγίζει τον ουρανό.