Ζύμη για πίτσα

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι 0
500 ml Νερό
6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
10 g φρέσκια μαγιά μπύρας
2 κουταλάκια του γλυκού Ζάχαρη
30 γρ Αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια πλάκα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε το κλασικό πηγαδι στο κέντρο.
Πάρτε δύο ποτήρια και ρίξτε ζεστό νερό μέσα τους. Στην αρχή τη μαγιά και τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά. Στο δεύτερο ποτηρι προσθέτουμε το αλάτι, το αφήνουμε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Πάρτε το πρωτο ποτήρι στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά και ρίξτε το στο αλευρι και μετά ξεκινήστε να ζυμώνετε τα πάντα. Μόλις απορροφηθεί καλά η μαγιά, προσθέτουμε το περιεχόμενο του δεύτερου ποτηριού, νερό, αλάτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Είναι σημαντικό να εκτελέσετε τα βήματα που υποδεικνύονται, γιατί εάν το αλάτι έρθει σε επαφή με τη μαγιά θα μπορούσε να εμποδίσει τη δράση της και η ζύμη δεν θα φουσκώσει. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο χλιαρό νερό και ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια ζύμη με απαλή και ελαστική σύσταση.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή, λεία, ελαστική, ομοιογενής και ταυτόχρονα ομοιόμορφη.
Πλάθουμε μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το με ένα καθαρό πανί και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος.

Αφήνουμε την πίτσα να φουσκώσει για περίπου 5 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, η ζύμη της πίτσας θα είναι έτοιμη για περαιτέρω επεξεργασία για να σχηματιστούν τα καρβέλια και, στη συνέχεια, οι πίτσες.
Αφού ετοιμάσουμε τα καρβέλια και τα τοποθετήσουμε σε ταψί, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλες 3 ώρες.

Μετά από αυτόν τον δεύτερο χρόνο φουσκώματος, μπορείτε να προχωρήσετε στη συναρμολόγηση των πιτσών σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ Μήλου🍎🍎και κανέλα και μοσχοβόλησε όλη η κουζίνα!!!😋😋
Επόμενο άρθροΑμαρτωλό Κέικ Αφρικάνα με Σοκολάτα Γάλακτος: Αδύνατον να αντισταθείς!