Υλικά:

Για το μείγμα:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια σιμιγδάλι (ψιλό)
1/2 ποτήρι καρύδα
1 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί.

για το μείγμα:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα

Η Συνταγή είναι της κας Ιωάννα Μπρέλλα

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη μελιτζανόπιτα με λαχανικά χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΤο διάσημο Γλυκό Κοπεγχάγη