Ρεβανί με Ινδοκάρυδο

Υλικά

120γρ βούτυρο,
220γρ ζάχαρη,
120γρ αλεύρι,
120γρ σιμιγδάλι,
50γρ ινδοκαρυδο,
220ml γάλα,
3 κροκαδια,
1 μπέικιν.

3 ασπραδια αυγού
για το σιρόπι
1,5 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
και λίγο χυμό λεμονιού

Για επικάλλειψη
100 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και χτυπάμε με την σειρά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ εκτος απο τα ασπράδια.
Σε δεύτερο μπολακι χτυπάμε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και τ ανακατεύουμε προσεχτικά μέσα στον υπόλοιπο χυλό. Αδειαζουμε το μειγμα σε ένα πυρέξ

και ψήνουμε για 45’λεπτα περίπου σε θερμοκρασία 175°βαθμους, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Το κόβουμε σε κομμάτια και ριχνουμε το ζεστο σιρόπι:
Βραζουμε 1,5 φλιτζάνια νερό με 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε λίγο ινδοκαρυδο, τ αφηνουμε να κρυώσει και έτοιμο το ρεβανι μας !!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Kalli Greatheart

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με τυρί
Επόμενο άρθροΑλμυρό κέικ καλαμποκιού…είναι λαχαριστό