Ρεβανί

Υλικά

6 αυγά
1 Πρέζα αλάτι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι

Για το σιρόπι
900 ml νερό
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με αλάτι και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα που δεν πέφτει από το σύρμα του μίξερ.
Προσθέτω το αλεύρι σε δόσεις ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και τέλος το σιμιγδάλι.
Ρίχνω τη ζύμη που προκύπτει σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και ελεγχω με μια οδοντογλυφίδα. Το αφήνω να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση. Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.

Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, με μία κουτάλα σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
Το αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 30 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Μολις το ραβανί κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια γεμιστά στο φούρνο🍄
Επόμενο άρθροΤάρτα γεμιστή (η μητέρα μου την αγαπούσε ❤️)