Τα συστατικά του κέικ:

1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
1/4 φλιτζάνι αποφλοιωμένων αμυγδάλων
1/2 κουταλιά της σούπας μπεικιν
1/2 κουταλιού της σκόνης βανίλιας
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Συστατικά σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Μέθοδος:
Τοποθετήστε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ με λάδι και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, διακοσμούμε την κορυφή με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα έως ότου είναι χρυσαφένιο.

Εν τω μεταξύ, μέχρι να μαγειρευτεί το κέικ, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για περίπου 10 λεπτά.
Αφού μαγειρευτεί το κέικ και πριν κρυώσει, χύστε το σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Πιο εύκολη Γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα του “Ονείρου”