Ρεβύθια σούπα με ντομάτα

Αυτό είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο από τα αγαπημένα μου ρεβίθια.
Έχω ετοιμάσει ρεβίθια με αμέτρητους τρόπους – φαλάφελ, χούμους και διάφορα σνακ, σαλάτες, σούπες, αλλά έχω χρησιμοποιήσει κυρίως μπαχαρικά – κύμινο, κόλιανδρο, σαφράν, κουρκούμη, τζίντζερ και ακόμη και κανέλα.
Αλλά ετοίμασα αυτό το πιάτο με την ιδέα ότι θέλω κάτι με παραδοσιακή γεύση, ένα ζεστό πιάτο στο οποίο μπορείτε να βουτήξετε ψωμί ή να το φάτε με ένα κουτάλι.

Και έτσι χρειάζεστε:

1 βάζο ρεβίθια (από 540 έως 570 g ανάλογα).
1 μεγάλο κρεμμύδι.
2-3 σκελιδες σκόρδου.
1-2 πιπεριές αν είναι δυνατόν διαφορετικό χρώμα.
1 μαλακή ντομάτα ή 1 κουπα πηχτό χυμό ντομάτας ή ντομάτες κονκασε.
1 μικρό καρότο
Αλάτι, γλυκό κόκκινο πιπέρι, τσίλι ή χοντροκομμένο καυτό κόκκινο πιπέρι.

Παρασκευή:

Προτιμώ το κρεμμύδι να κόβεται σε πολύ μικρά κομμάτια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε ελαφρώς μεγαλύτερους κύβους. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην προετοιμασία.
Σε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι σοτάρω κρεμμύδια και καρότα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Τα καρότα δίνουν ένα πολύ ευχάριστο χρώμα στα μαγειρεμένα πιάτα και σούπες.
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέστε το κόκκινο πιπέρι, ανακατέψτε και προσθέστε τις ντομάτες και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Όταν μαγειρεύονται οι ντομάτες, προσθέστε τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίξτε ζεστό νερό ή ζωμό, προσθέστε αλάτι και βράστε.
Δεν προσθέτουμε πολύ νερό, γιατί τα ρεβίθια μαγειρεύονται και δεν χρειάζονται αρκετο μαγείρεμα.

Αφού βράσει το νερό, προσθέστε τα ρεβίθια και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, δοκιμάστε και αλάτι εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το να βρασουν για περίπου 15 λεπτά.
Δεν έχω πηξει την σάλτσα με αλεύρι, αλλά αν νομίζετε ότι θέλετε το φαγητό σας να είναι πιο παχύ, μπορείτε να το κάνετε.
Καρυκεύεστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με μαϊντανό.


Πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο, ίσως επειδή τα λαχανικά προέρχονται από τον κήπο του χωριού, και ο πατέρας μου φρόντιζε ακόμη και την κόκκινη πιπεριά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ με μήλα και καρυδιά
Επόμενο άρθροΑπλή και αφράτη Πίτσα…για ένα γρήγορο φαγητό