Μια βήμα-βήμα συνταγή για να απολαύσεις αυτό το κλασικό φαγητό
Υλικά:
500 γραμμάρια ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κουτί μικρό πελτέ ντομάτας pumaro
Μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά λαχανικών
Λίγη κανέλα
Λίγη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Από το βράδυ μουσκευω τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό…
Το πρωί τα στραγγιζω τα βράζω τα ξαφριζω…έχω έτοιμο στην χύτρα ζεστό νερό προσθέτω τα ρεβίθια κλείνω χύτρα και βράζω για 20’λεπτα…
Ετοιμάζω την σάλτσα
Σε 1φ.τσαγιου ελαιόλαδο σοταρω το κρεμυδι , σκόρδο τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
Προσθέτω τις ντομάτες στον τρίφτη και το pummaro.
Συμπληρώνω μαυροπιπερο ρίγανη και 1κ .σ.νοστιμια λαχανικών Bio…λίγο κανέλα λίγο ζάχαρη το φυλλο δάφνης.
Αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα…περίπου 15’λεπτά.
Ψήσιμο
Σε ταψάκι τοποθετώ τα ρεβίθια προσθέτω την σάλτσα ανακατεύω ομοιόμορφα προσθέτω μέχρι την επιφάνεια τους από το ζουμακι τους ψήνω σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180’βαθμούς μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους…περίπου 40-50′ λεπτά ή αναλόγως τον φούρνο…είναι έτοιμα σερβίρω με μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο.
H Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi