Ρολάκια μπακλαβά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο μπακλαβά ( 450 ή 500 γρ.)
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές λάδι
500 γρ. καρύδια (300 γρ. ψιλοκομμένα, 200 γρ. αλεσμένα)
100 γρ.φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ζάχαρη βανίλια
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό νερό.Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Αφού διαλυθεί η ζάχαρη μεταφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και βράζουμε περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε 2 φέτες λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σ ενα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την φρυγανιά.Ενώνουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι
Μετράμε τα φύλλα και τα χωρίζουμε στα 3.Παίρνουμε τα πρώτα και τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Παίρνουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών.
Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο αλλά το βάζουμε λίγο πιο κάτω απ το άλλο.Το ραντίζουμε και αυτό με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος των φύλλων.Όταν βάλουμε το τελευταίο φύλλο αλείφουμε με το βούτυρο τις άκρες ώστε να κολλήσουν πιο εύκολα.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια πάχους 3 εκ.Τα τοποθετούμε στο ταψί το οποίο έχει διάμετρο 38 cm.

Αλείφουμε κάθε ρολάκι με το βούτυρο που περίσσεψε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε σιγά σιγά μόλις τα βγάλουμε απ το φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Ρολάκια μπακλαβά

Καλή επιτυχία!!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤριγωνικά πιτάκια με κοτόπουλο και τυρί
Επόμενο άρθροΤο ελληνικό μοσχάρι Κοκκινιστό