Μπουρέκι Πλεξούδα με γέμιση τυριού

Συστατικά:

Αλεύρι – 500 g
Γάλα – 200 ml
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας,
Αλάτι – 1/2 κουτ.
Νωπή μαγιά – 20 g
Αυγό – 1 ολόκληρο,
1 κρόκος,
Λιωμ.βουτυρο. – 200 g

Γέμιση:
Ανθότυρο – 500 g
Ζάχαρη – 100 g ή για γεύση, βαν Ζάχαρη – 20 g
Αυγά – 2
Ξύσμα λεμονιού, μπορείτε σταφίδες, κεράσια.

Παρασκευή:

Ετοιμάστε τhν Ζύμη. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι) Ανακατεύουμε όλα καλά. Το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
Προσθέστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στο κοσκινισμένο αλεύρι και αλέστε λίγο. Προσθέστε αλάτι, τα αυγά και πολτοποιήστε.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήστε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση (περίπου 15 λεπτά).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Στο ανθότυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίξτε το καθένα σε μια στρώση πάχους 4-5 mm. Απλώνετε τη γέμιση τυριού στη ζύμη, στις άκρες της οποίας πρέπει να κάνετε λοξές εγκοπές.(Όπως στη φωτογραφία).

Αφήστε τα μπουρέκια που φουσκώσουν για 15 λεπτά,
σκεπασμένες με μια πετσέτα. Αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180°C, περ. 20-25 λεπτά

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της  Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΤάρτα με γέμιση ξηρών καρπών…Παρασκευάζεται πολύ απλά και γρήγορα.
Επόμενο άρθροΗ ΠΙΟ πεντανόστιμη και πιο εύκολη συνταγή για τυρόψωμο που έχω φάει ποτέ