Ρολό Κιμά σε Φόρμα

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
¾ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Πώς να to φτιάξετε:

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ºC, οπότε όταν πάτε να ψήσετε τον κιμά ο φούρνος δεν θα είναι κρύος.
2 Για να ετοιμάσετε το κρέας, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και φτιάχνετε μια σάλτσα με το κρεμμύδι. Θυμηθείτε ότι αυτό πρέπει να τεμαχιστεί.
3 Για να συνεχίσετε , ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire με το αλάτι, το πλιγούρι βρώμης, το αυγό, τη σάλτσα ντομάτας και τον κιμά σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε τα πάντα μέχρι να αναμειχθεί εντελώς το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά.
4 Τώρα, προσθέστε το τηγανητό κρεμμύδι στο μπολ και ζυμώστε ξανά μέχρι το κρεμμύδι να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη μάζα του κιμά.

5 Λαδώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα του κρέατος. Διανείμετε το μείγμα για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια. Μπορείτε επίσης να σχηματίσετε ένα ρολό και να το τοποθετήσετε στο καλούπι για να το ρυθμίσετε αργότερα.

Συμβουλή: Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε λωρίδες μπέικον στη βάση του ταψιού ή ακόμα και λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήστε το κρέας για μια ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μέχρι να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε.

7 Αυτό το νόστιμο ψητό κρέας μπορεί να συνοδευτεί με λίγα ζυμαρικά και τυρί ή
πουρέ πατάτας γκρατίν.

Προηγούμενο άρθροΚέικ λιμοντσέλο με μασκαρπονε
Επόμενο άρθροΧοτ ντογκ με μπέικον