Ρολό Κρέμα Σοκολάτα 😊

Υλικά

4 αυγά
80 γρ ζάχαρη
50 ml φρέσκο ​​γάλα
50 ml λάδι
40 γρ αλεύρι
40 γρ κορν φλαουερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ μασκαρπόνε

Για τη γκανάς σοκολάτας (Ganache)

150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

Για την γκαναζ

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Για το παντεσπανι
Χώρισα τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με το χυμό λεμονιού και τα 3/4 της ζάχαρης.
Χτύπησα τους κρόκους με την άλλη ζάχαρη, γάλα, λάδι, άρωμα βανίλιας, αλεύρι και καλαμποκάλευρο.
Τέλος έβαλα τα ασπράδια 2-3 φορές και ανακάτεψα απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Οι διαστάσεις τα δικά μου είναι 40 x 30 5 εκ.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Για την κρέμα
Έφτιαξα κρέμα από 150 γρ μασκαρπόνε και 7 κουταλιές της σούπας γκανάζ σοκολάτας. Άπλωσα το μειγμα στο κρυωμένο παντεσπανι το τυλίγω σε ρολό και βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπάλισα με γκανάζ σοκολάτας και κροκάν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβανί Βέροιας
Επόμενο άρθροΠαναρισμένα μύδια…μια υπέροχη λιχουδιά που πάντα ετοιμάζω για ούζο.