Το Ρυζόγαλο είναι ένα διαχρονικό γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Η βελούδινη υφή του και η πλούσια γεύση του το κάνουν ακαταμάχητο. Ακολουθήστε τα βήματα και φτιάξτε το πιο τέλειο και κρεμώδες ρυζόγαλο!


Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • ½ φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα (περίπου 100 γρ.)
  • 2 ½ φλιτζάνια Νερό (400-450 γρ.)
  • 1 λίτρο Φρέσκο γάλα πλήρες
  • 4-5 κ.σ. Ζάχαρη
  • ½ κ.γ. Βανίλια
  • 4-5 κ.σ. Κορν φλάουρ ή ανθός αραβοσίτου

Εκτέλεση 

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

1. Για αρχή, καθαρίζω το ρύζι και το πλένω 2-3 φορές με κρύο νερό.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζω 2 ½ φλιτζάνια νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω το ρύζι και το βράζω για περίπου 10 λεπτά. ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

3. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το γάλα. ρίχνω σχεδόν όλο το γάλα στην κατσαρόλα, κρατώντας περίπου ένα φλιτζάνι για να διαλύσω το κορν φλάουρ. προσθέτω επίσης τη ζάχαρη και τη βανίλια. ανακατεύω καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνω το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

4. Σε ένα μπολάκι, βάζω το γάλα που κράτησα, μαζί με το κορν φλάουρ. τα χτυπάω με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

5. Ρίχνω το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι το ρυζόγαλο να χυλώσει. συνήθως χρειάζεται περίπου 3-4 λεπτά.

6. Μόλις χυλώσει, τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά. μοιράζω το ρυζόγαλο σε μπολάκια, πασπαλίζω με κανέλα και περιμένω να κρυώσει.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 20-25 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 25-30 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για να κρυώσει.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Ρυζόγαλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ρυζόγαλο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Ανακάτεμα: Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς το ρύζι, ειδικά στα πρώτα λεπτά, για να μην κολλήσει.
  • Υφή: Αν θέλετε πιο πηχτό ρυζόγαλο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω κορν φλάουρ. Αντίθετα, αν το θέλετε πιο αραιό, βάλτε λιγότερο.
  • Προσθήκη κανέλας: Πασπαλίστε με κανέλα μόλις βάλετε το γλυκό στα μπολάκια, για να αναδείξετε τη γεύση του.