Ρύζι με λαχανικά

Απαραίτητα προϊόντα:

1 φλιτζάνι τσαγιού (200 γρ.) ρύζι – χρησιμοποίησα Καρολίνα
2 φλιτζάνια τσαγιού (500 ml) Νερό ή ζωμός
1 ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ή αλάτι για γεύση
½ φλιτζάνι τσαγιού (57 g) κατεψυγμένο καλαμπόκι
½ φλιτζάνι τσαγιού (58 g) κατεψυγμένα μπιζέλια (δεν εβαλα)
½ φλιτζάνι τσαγιού (80 g) φρέσκα καρότα τριμμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού (70 g) κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους (ίσως κατεψυγμένο)
55 γραμμάρια λίπους (δείτε τις παραπάνω συμβουλές)
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να μην σκάσει, αλλά για να παραμείνει τραγανό, το ρύζι πλένεται με κρύο νερό μέχρι το νερό να αρχίσει να παραμένει καθαρό. Ρίξτε ζεστό νερό ή ζωμό. Ανακατεύουμε μόνο στην αρχή του μαγειρέματος (για να μην κολλήσει στον πάτο του τηγανιού)
μέχρι το υγρό να αρχίσει να βράζει ξανά. Μαγειρέψτε για 11 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

Ανακατεύουμε όχι περισσότερες από 1-2 φορές. Ταυτόχρονα, τα λαχανικά μαγειρεύονται στο λάδι. Αρχικά, σιγοβράζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι (1 ίσο κουταλάκι του γλυκού) και μαύρο πιπέρι (¼ κουταλάκι του γλυκού). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά (προ-ξεπαγωμένα). Το ψήσιμο διαρκεί 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε με μαγειρεμένο ρύζι.
Ανακατεύουμε για λίγο και μπορούμε να σερβιρίσουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Βουτυράτο με υπέροχη γεύση λεμονιού
Επόμενο άρθροΆλλη μια εκδοχή για Τσουρεκι!!