Σάμαλι Πολίτικο

Υλικά

1½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1½ κούπα ζάχαρη
1½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι γλυκού σόδα
½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
¼ κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
20 ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2½ κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια με μεταλλική σπάτουλα, βουτώντας την μέσα σε νερό.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 2 ώρες ώσπου να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Το χωρίζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και βάζουμε αμύγδαλα σε καθένα από αυτά. Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Στο μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βγάζουμε τα κομμάτια σε πιατέλα. Κρατάμε το γλυκό σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην στεγνώσει.

ΠΗΓΗHara Dimitriadou
Προηγούμενο άρθροΚρέμα χυμού Σταφιλιού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ελιές και ρύζι σοτέ