Η Σαλάτα με Πιπεριές και Μελιτζάνες είναι ένα ορεκτικό που θα εξαφανιστεί “μια κι έξω” από το τραπέζι σας, επειδή ο συνδυασμός των ψητών λαχανικών με το αρωματικό σος που περιέχει μηλόξυδο, κόλιανδρο και σκόρδο, δημιουργεί μια απίστευτα πλούσια γευστική εμπειρία. Λοιπόν, για να μη χάσετε την ευκαιρία, αποθηκεύστε αμέσως αυτή τη συνταγή και απολαύστε την. Άρα, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σαλάτα με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Φτιάξτε την πιο νόστιμη Σαλάτα με Πιπεριές και Μελιτζάνες! Μια συνταγή που γίνεται ανάρπαστη, με ψητά λαχανικά και αρωματικό σος με κόλιανδρο και μηλόξυδο.
Ingredients
- Για τα λαχανικά:
- 4 τεμ. Πιπεριές
- 3 τεμ. Μελιτζάνες
Για την αρωματική σως:
- 80 ml. Ραστ. λάδι
- 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού Αλάτι
- 2 κουτ. σούπας Μηλόξυδο
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Σκόρδο (όδο θέλετε)
Instructions
Προετοιμάζω τα λαχανικά καθαρίζοντας τις πιπεριές από τα σποράκια και τις κόβω στη μέση. Επίσης, κόβω και τις μελιτζάνες στη μέση και μετά σε φαρδιούς πλαστούς. Τα βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Στέλνω τα λαχανικά στο φούρνο που έχω προθερμάνει από πριν, για να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Ενώ τα λαχανικά ψήνονται, ετοιμάζω την σως. Για αυτόν τον σκοπό, βάζω σε ένα μπολ το φυτικό λάδι και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, το μηλόξυδο και τη μελέτη μου από κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Προσθέτω και το σκόρδο (όπως αναφέρεται, σε όποια ποσότητα σας αρέσει) και τα ανακατεύω όλα πολύ καλά.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές, τις βγάζω από τον φούρνο και τις βάζω σε μία σακούλα
Στήνω τη Σαλάτα με Πιπεριές και Μελιτζάνες σε στρώσεις. Ο πρώτος μου στρώμα είναι οι μελιτζάνες, τις οποίες περιχύνω με λίγο από την αρωματική σως.
Στη συνέχεια, βάζω από πάνω τις ψημένες και ξεφλουδισμένες πιπεριές και τις περιχύνω και αυτές με το υπόλοιπο σος. Τέλος, στέλνω το ορεκτικό μου στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Απολαμβάνω αυτή τη δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα, γιατί είναι σίγουρο πως πιο νόστιμη από αυτήν δεν έχεις φάει!
Σαλάτα με Πιπεριές και Μελιτζάνες: Χρήσιμα Tips
Ξεφλούδισμα: Το κόλπο με το να βάλουμε τις πιπεριές σε μια σακούλα ή να τις σκεπάσουμε με μεμβράνη είναι απαραίτητο, επειδή οι υδρατμοί που εγκλωβίζονται βοηθούν τη φλούδα να ξεκολλήσει πανεύκολα.
Αρώματα: Το μυστικό της γεύσης είναι ο κόλιανδρος (κινζά) και το μηλόξυδο. Μην τα αντικαταστήσετε, γιατί δίνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στη σαλάτα.
Σκόρδο: Προσθέστε το σκόρδο ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση σας αρέσει, αλλά να θυμάστε ότι το σκόρδο “δένει” τέλεια με το μηλόξυδο.
Χρόνος Αναμονής: Ο χρόνος ψύξης των 2 ωρών είναι κρίσιμος, άρα πρέπει να τον τηρήσετε, επειδή έτσι δένουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα του σος με τα ψητά λαχανικά.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











